neděle 18. ledna 2009

Zatim jeste Thajsko

No konecne, uz js se dostala k sobe na blog,prot blogspot byl v thajstine, tak js tu a tam, druhdy i ondy na neco klikla a js tu. ted jeste prozatim v thajsku na nejfrekvent hranic prechodu na angkor wat - mesto se jmenuje ayutarna prathet /douf, ze js ten nazev nezmrsila, jak je mym dobrym zvykem/, vlastne tu nic k videni a do roku 98 tu bylo zivotu nebezpecno. upozorneni v lonely planet - drzte se se znacenych silnic a cest, prot uzemi jeste neni uplne odminovano. hrozne me tu hryzou komari, tak nevim jestli to vydrzim celou tu hodku...dnesni den js stravili prakticky cely na ceste, na trajektu a pak po autobusech. jo a taky v tuktuku. jeli js totiz s tuktukarkou, dala js ji sanci. v bangkoku ne, to mi bratr zatrhl. ale o pravde ani nesmlouvala,rekla js ji nizsi cenu a ona jo. takze nuda, a to uz js se tesila jak nekde polozime kilometry neutesenou tmou s tezkou batozinou...aj vaj, i kruci...a ono to bylo tak snadne...ubytovali js se, jak jinak, opet, v luxusnim hotelu. mirne me prekvapil turecky zachod, no, ale ne zas tak moc. pokoj mame s tv, prot bez tv bych si pripadala polovicnim clovekem.vlastne jediny hampejz bez tv js meli v bangkoku ve ctvrti khao san, coz bylo me uplne prvni spani na asijskem kontinentu.ted mi napada ze js si sem mohla stahnout fotky ale to tezko nemam kablik. takze se nemate na co tesit, pouze nudna pismena.jo pisu tohle okolo pul devaty vecer, stale js jeste nejak rozostrena z casoveho posunu a to tu uz js tu od stredy /dnes je nedele/. padne na me vzdycky spani kolem sesty, sedmy, ve dve v noci se probudim a pak usnu mozna zas az tak kolem ctvrty. ale dneska js uz dosti jeta takze snad usnu normalne. tuktukarka na hranice je domluvena na sedmou rano.
koukam ze se s tim nejak hrabu a to js se nedostala jeste k hlavni tezi tohoto blogu...
jo jeste..zadna avizovana facka /vysvetl.:po mrazu v cechach a neprijemnem chladu v istanbulu me melo cekat eskalujici vedro a vlhko/se nekonala, pouhe prijemne teplo, bez vlhkosti. totiz od prosince az do konce unora je zde obdobi chladu, takze tu neni ta enormni vlhkost vzduchu.
me prvni setkani s thajskou faunou a florou v tomto pripade faunou , bylo na wc na letisti v bangkoku, kd js se jala prevleknout sve termopradlo za neco rozumnejsiho vuci thaj klima.a hle tu svab, popolezl o par cm a pak hup sup a zase si to sviknul dopritulnych zahybu meho batohu, takhle to v prubehu meho prevlikani udelal jeste nekolikrat az me zacalo lehce jit na mysl ze ho prachsproste rozmaznu, no asi to ze mne vycitil a odlezl.no a posleze js se zdarne vydali z letiste prislusnym busem do jiz zminovane ctvrti plne stanku, guesthousu, lidi, hospod...mmch v bangkoku je neuveritelny smog. ale popravde js z tohoto mesta nebyla tak znechucena jako bratr, naopak, dost me zaujalo, ale bohuzel bratrova tenze byla co nejrychleji vypadnout. tak js take ucinili, nasledujiciho dne, smer ostrov ko chang, druhy nejvetsi th ostrov.mezitim ovsem jeste meziprestavka v tratu, prot js prijeli uz moc pozde na to abychom stihli trajekt. zastavku v tratu take nepovazuji za marnou, byla to prijemna oaza klidu, kde js se lehce lizli.
a ko chang dalsi den rano. mnohem vetsi teplo nez na pevnine, nechci zase rici vedro, prot vedro je mi neprijemne, zkratka asi vedro, ale tak akorat. na ko changu js stravili dve noci. krasny plaze, more, pohodovi thajci tisice usmevu, proste byt tam dyl je ze me zcela jiste stvoreni podobne prvoku. docela js si to uzili, projeli teda pouze jednu cast ostrova. na kt je moc zajimava viska bang bao, cela u takovyho mola na kulech...vytuhnuti si zadajici to pohodicka. no vcerejsi noc byla ale zajimavejsi, o. ten zcela prizemne usl a to i presto ze mi slibil ze se mnou popije chutovym bunkam lahodici mok - pivo chang.samozr kd js se vratila z obchodu spal jako hnata. tak js popijela a k tomu se opajela ctivem veskrze povznasejicim - spolcenim hlupcu - fakt, takhle vtipnou knizku js uz dlouho necetla. prot pivo chang je skoro sedmicka - 640 ml a k tomu 6.5proc alk-odlila js si zbytek do lahvicky a odebrala se na plaz se sluchatky v usich - nelly furtado vivo otra vez - k tomu docela sedelo. popravde pivo me docela ozralo, predtim js pili jeste neco. chang penetroval transendent me uvolnene psyche, takze js v pravde dosahla sve soukrome nirvany, splouchajici more,nadherna noc, hvezdy, palmy, psychedelicke kavarny na plazi.../k tomu nestoudne karaoke snad bon jovi...fuj...ale budiz odpoustim vam.../. tak a to je pro dnesek vse....

Žádné komentáře:

Okomentovat